Veel gestelde vragen

Afhalen/Reserveren bij aankomst van de boot

Hoe reserveer ik mijn fiets direct bij aankomst van de boot?

Wanneer u naar het kopje “reserveren” gaat, kunt u kiezen voor “Veerdam”. Hier kunt u fietsen reserveren direct bij aankomst van de boot.

Is locatie Veerdam open met elke afvaart?

Locatie Veerdam is met uitzondering van de eerste en laatste boottijd, rond elke reguliere boottijd geopend. In de zomermaanden zijn wij ook standaard aanwezig bij de laatste aankomst/afvaart. De eerste aankomst/afvaart van 6:30 uur vanuit Lauwersoog / 7:30 uur vanaf Schiermonnikoog zijn wij niet aanwezig. (Onze vestiging in het Dorp aan de Paaslandweg 1 is elke dag open vanaf 8:00 uur)


Annuleren / Wijzigen

Kan ik mijn reservering annuleren?

Een reservering kan de dag voor aanvang van de reservering tot 16:00 uur geannuleerd worden met recht op terugbetaling minus €2,50 administratie kosten. Als een reservering niet op tijd geannuleerd wordt geeft dit geen recht op restitutie. De reservering kan wel verschoven worden naar een andere datum mits de beschikbaarheid dit toelaat.

Als een reservering van meerdere dagen te laat geannuleerd wordt (na 16:00 de dag voor aanvang van de reservering) berekenen we de eerste dag, het resterende bedrag wordt dan gecrediteerd.


Bagage

Gratis bagagevervoer?

Voor groepen vanaf 20 personen wordt de bagage gratis vervoerd naar en van het verblijfadres. U kunt dit bij het invullen van groepsaanvraag invullen op het formulier.


Betaling

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Bij al onze vestigingen kunt u met pin of contant afrekenen. Bij online reserveringen kunt u via iDEAL betalen.


Bezorgen

Ik wil mijn fiets graag bezorgd hebben, is dit mogelijk?

Wij kunnen fietsen bezorgen afhankelijk van uw verblijfadres. Om het eiland zo autoluw mogelijk te houden, bezorgen wij alleen buiten de dorpskern. Met enige uitzondering voor minder valide items. Bij het invullen van uw (Logeer)adres op de reserveringspagina komt de optie voor bezorgen beschikbaar indien uw verblijf buiten het dorp is.


Borg

Moet er borg betaald worden?

In principe is er geen borg. Wij behouden ons het recht om echter borg te rekenen indien wij dit noodzakelijk achten.

Mijn borg is terug gepind, maar deze is nog niet bijgeschreven. En nu?

Het kan een aantal dagen duren voordat het bedrag op uw rekening is bijgeschreven. Zeker als het is terug gepind in het weekend of op vakantie dagen.


Groepen

Krijgen groepen korting?

Voor groepen boven de 20 personen geven wij 10% korting. Voor scholen hebben wij een speciaal tarief, voor vragen hierover kunt u ons mailen of bellen. U kunt hier het groepsformulier invullen.

Mag mijn hond in de bakfiets?

Ja uw hond mag in de bakfiets.


Kinderen

Wat is de minimale en maximale leeftijd m.b.t. de kindertandem?

De minimale leeftijd is ongeveer 4 jaar(110cm). Maximale leeftijd is ongeveer 7 jaar(145cm).

Hoeveel kinderen kunnen er in een kidcar?

Er kunnen maximaal 2 kinderen in een kidkar. In de kidkar zitten voor ieder kind riempjes.

Kan onze eigen Maxi-Cosi in de kidcar bevestigd worden?

In onze kidcars zit geen bevestiging voor Maxi-Cosi’s. De bakfiets “Cabby” en de Elektrische bakfietsen hebben dit wel.


Reserveren

Hoe reserveer ik mijn fiets direct bij aankomst van de boot?

Wanneer u naar het kopje reserveren gaat kunt u kiezen voor de Veerdam. Hier kunt u fietsen reserveren direct bij aankomst van de boot.

Ik kan de gewenste huurdatum niet kiezen, hoe kan dit?

Reserveren kan bij ons tot maximaal 1 dag van te voren. In het hoogseizoen is het mogelijk dat wij de reserveringen ‘stop’ zetten, i.v.m. de drukte. Dat betekend dat er niet meer gereserveerd kan worden, omdat onze reserveringsruimtes al vol zijn.

Fiets staat wel bij assortiment maar niet bij reserveren, wat is er aan de hand?

Niet al onze items zijn op alle locaties te huur. Speciale items zoals Fatbike’s, elektrische bakfietsen, scootmobielen en andere artikelen voor mensen met een beperking of handicap zijn alleen in het dorp te reserveren.

Ik heb gereserveerd maar heb nog geen bevestiging ontvangen. Hoe kan dit?

Als u geen bevestiging hebt ontvangen dan kan het zijn dat de mail in de ongewenste mail terrecht is gekomen. Als de bevestigingsmail daar ook niet in staat neem dan contact met ons op.


Ophalen/Inleveren

Kan ik mijn fiets ook inleveren bij een ander verhuurpunt?

De fietsen dienen ingeleverd te worden op de locatie waar u ze gehaald heeft,dit in verband met eventuele toekomstige reserveringen.

Hoe laat moet de fiets(en) weer worden ingeleverd?

Als de fietsen zijn gehuurd bij een van onze locaties in het dorp, dan moeten deze voor 18:00 uur weer worden ingeleverd. Heeft u de fietsen gehuurd bij onze locatie Veerdam, direct bij aankomst van de boot, dan moeten deze voor de boot van 19:30uur weer worden ingeleverd.


Verlengen

Ik wil mijn fiets langer huren. Kan dat?

Meestal is dit wel mogelijk. Kom hiervoor op, of voor de laastste verhuurdag naar één van onze verhuurpunten. Voor sommige items is dit echter niet mogelijk i.v.m. de reserveringen de volgende dag.

Waar bent u naar op zoek?